אגדה מספרת שהמתכון הסודי של "אמרטו" ניתן לצבעי איטלקי העונה לשם "ברנרדינו לואיני" במאה ה 16 מפונדקאי מהעיירה "סורונו" כתשלום עבור ציור קיר של מריה הקדושה יולדת את ישו.
ליקר אמרטו (Amaretto)
מכל הליקרים בטעם שקדים, "אמרטו" הוא המפורסם ביותר. בדרך כלל הם מגיעים בבקבוקים מלבניים, עם תווית בצורת מגילה עתיקה. טעם השקדים המתוק והדומיננטי במשקה אינו מתקבל מהשרייה או התססה של שקדים, אלא מגרעיני המשמשים (גוגואים) וטעמו מזכיר מרציפן.
האגדה מספרת שהמתכון הסודי של "אמרטו" ניתן לצבעי איטלקי העונה לשם "ברנרדינו לואיני" במאה ה 16 מפונדקאי מהעיירה "סורונו" כתשלום עבור ציור קיר של מריה הקדושה יולדת את ישו.
בין אם אגדה זו נכונה או לא, המתכון הביתי נרקח כנראה ע"י גרעיני משמש בתוספת של תמצית שקדים, שהושרו בברנדי עשוי מענבים, בתום תהליך ההשריה ממתיקים את המשקה במי סוכר ומחזקים את הצבע, לצבע חום כהה.

מותגי אמרטו מפורסמים:

  • אמרטו די סורונו
  • אמרטו די לורטו
  • לזרוני
  • סרי
  • שטוק

קוקטיילים מפורסמים

  • "גוד מאדר" (Godmother)
  • 45 מ"ל אמרטו
  • 45 מ"ל וודקה
  • מערבבים את כל המרכיבים בשייקר ומוזגים לכוס אולדפאשן.

"גוד פאדר"

  • 45 מ"ל אמרטו
  • 45 מ"ל וויסקי
  • מערבבים את כל המרכיבים בשייקר ומוזגים לכוס אולדפאשן.