מזקל (Mezcal) או מסקל הוא אחד מהמשקאות המפורסמים המיוצרים במקסיקו. את משקה ה‘מזקל‘ מייצרים ממיץ שנוצר כתוצאה מסחיטת צמח ה‘‘אגבה‘‘. השימוש בצמח האגבה מתחיל הרחק בעבר, כשבני האדם החלו לתרבת צמחים לטובתם. יש עדויות לכך שהצמח שימש לייצור סיבים וסיפק צורכי תזונה כבר לפני 9,000 שנה.
אף אחד לא יודע מתי החלו האינדיאנים, תושבי המקום, לייצר לראשונה אלכוהול מפקעת האגבה. המשקה האלכוהולי, שהאינדיאנים ייצרו מהתססת המיץ של האגבה, נקרא "פולקה" (Pulque) והיה הקוקטייל הפופולרי ביותר בטקסיהם.
ה‘‘פולקה‘‘ היה משקה מותסס, לא מזוקק, בצבע לבן כחלב, והוא הופק מכמה סוגים של האגבה.
ה"קונקיטדורס", הכובשים הספרדים, העניקו לצמח את השם "מאגי" (Maguey) בשנת 1519, תוך חיסול
האימפריה האצטקית ושליטה האגדית מונטסומה. הכובשים הספרדים, שידעו דבר או שניים על אומנות הזיקוק, החלו לזקק את הפולקה בתחילת שנות ה 20 של המאה ה 16, והפכו את המשקה המותסס למשקה שנקרא "מסקל" (Mezcal).
ה‘‘מסקל‘‘ (או ‘מזקל‘) הוא שם כללי למשקאות המופקים ומזוקקים מצמח האגבה, עימם נמנים המשקה של ווחקה (מדינה בדרום מקסיקו) ומשקה הטקילה, המופק מאגבה כחולה. מרבית יצרני המסקל מוסיפים למשקאות המסקל (בעיקר לסוגים היוקרתיים) תולעת (gosano) מסוג מריפוסה, שגדלה כטפילה על צמח האגבה.
זה המקום לשבור מיתוס נושן: הטקילה, בניגוד למשקאות המסקל האחרים המיוצרים במקסיקו, לעולם לא מבוקבקת עם תולעת.

כיצד להגיש את המסקל

מגישים נקי, עם תולעת, אך במידה ורוצים לגוון ניתן להגיש בכוס ‘‘היי בול‘‘ עם קרח, מי טוניק או סודה ופלח לימון.