כמה סוגי קפה שונים מחוץ לעולם האספרסו המוכר לחלקנו…
נס קפה – קפה שעבר קלייה קצרה יחסית. לרוב צבעו חום בהיר. חומצי מאוד, בשל היותו מעורבב בחלב, שמוריד את חמיצות הקפה. בדרך כלל כמות הקפאין בו תהיה גדולה.
פילטר – קיימים שני סוגים: ידני – בודום או פלנצ‘ר; חשמלי – פרקולטור או דריפ.
קפה טורקי – מבושל במים חמים, בתוך פינג‘אן, ושניה לפני שהוא גולש, מורידים מן האש.
קפה שחור ("בוץ") – האח של הטורקי, אך צורת ההכנה שונה: הקפה מוכנס לתוך כוס, ועליו נמזגים מים חמים שמעורבבים עם הקפה.
מקינטה – דומה לאספרסו, אך נקרא "קפה מוקה" כיוון שאין לו את כל התנאים שיש במכונת האספרסו המודרנית.
לא הגיע הזמן ללמוד איך להכין קפה טוב באמת?
האקדמיה לקפה של בר-מאסטר מחכה גם לכם!