מוחיטו – הקוקטייל של קובה

מוחיטו הוא אחד מהקוקטיילים האהובים ביותר שיש בבר, קשה למצוא קוקטייל שבאמת מנצח אותו. משהו בין החמיצות-רעננות הופך אותו ככל הנראה לקוקטייל שכולם אוהבים. המוחיטו בגרסתו המודרנית נולד בקובה, ב"לה בוגיטה דל מדיו", מסבאה קטנה וצפופה שהוקמה ב 1942 ברובע העתיק של האוונה. מקורו של הקוקטייל הוא ככל הנראה במשקה קדום מהמאה ה 16 בשם 'אל דראקה' אשר נקרא על שמו של שודד הים הנודע והקפטן 'פרנסיס דרייק'. באחד מניצחונותיו ב 1586 הפליגה ספינתו של הקפטן אל נמל הוואנה בקובה כדי לחפש שם זהב. באותה העת סבלו אנשי הספינה ממחלות שונות שפרצו בקרב המלחים ואנשי הצוות וביניהם מחלת הצפדינה הנגרמת בעיקר בשל מחסור בוויטמין C. בהגיעו ליעד ביקש 'דרייק' את עזרתם של האינדיאנים המקומיים אשר נודעו ביכולותיהם בהכנת שיקויים ובריפוי מחלות. התרופה שנרקחה עבורו הייתה מורכבת מאכוהול המיוצר מקנה סוכר ששמו היה 'טאפיה' (tafya) שלימים ישתכלל לכדי  'רום' בשילוב ליים, מיץ מקנה סוכר ומנטה. מכאן כנראה התפתחה 'התרופה' לכדי קוקטייל מענג בשם 'מוחיטו'.

מוחיטו
צילום:פבל טולצ'ינסקי

השם מוחיטו (Mojito) גם כן אינו ברור והסברה היא שהשם Mojo שניתן למשקה ע"י העבדים השחורים שעבדו במטעי הסוכר בקובה והיה פופולרי בקרבם התגלגל לכדי Mojito. בתקופת היובש בארה"ב נהגו האמריקאים להתאוורר מעט באיים הקאריביים ובקובה הם נחשפו לקוקטיילים המקומיים- הדאקירי, ובפרט למוחיטו המרענן שהתחבב מאוד על התיירים האמריקאים ולימים יתפרסם הקוקטייל ברחבי העולם ויהיה לאחד מהקוקטיילים האהובים והמוכרים ביותר. לא מעט קרדיט לפרסומו של הקוקטייל ראוי לתת לסופר ארנסט המינגוויי שהיה חובב מושבע של הקוקטייל הנהדר הזה. המינגוויי נהג לשבת בבר האהוב עליו בהוואנה La Bougita Del Medio ולשתות 'מוחיטו' ואף כתב בכתב ידו על הקיר 'My Mojito in La Bodeguita'

מוחיטו
צילום: פבל טולצ'ינסקי

מתכון לקוקטייל מוחיטו

♦ 50 מ"ל רום קובני בהיר

♦ 30 מ"ל מיץ ליים סחוט – אפשר גם לימון

♦ 25 מ"ל מי סוכר

♦ חופן עלי נענע

♦ סודה

♦ אנגוסטורה ביטרס

» אופן הכנה:

  1. כותשים בעדינות עם מדלר את עלי הנענע בכוס גבוהה
  2. מוסיפים את הרום, הלימון והסוכר
  3. מוספים קרח כתוש עד לגובה 3/4 מהכוס ומערבבים היטב
  4. משלימים עם סודה, מוסיפים עוד קרח כתוש.
  5. מטפטפים את האנגסטורה, מקשטים ולחיים

» קישוט: תפרחת נענע