מוחיטו הוא קוקטייל קובני קלאסי המבוסס על גרסה קדומה מהמאה ה-16. קוקטייל זה מורכב מרום בהיר, קרח, ליים, סוכר חום ונענע.

מתכון לקוקטייל מוחיטו

הכנת הקוקטייל מתבצעת כך: חותכים את הליים לקוביות, גורסים קרח במגרסת קרח, מוסיפים שלושה גבעולים של נענע ומועכים את הכול ביחד בתוך שייקר. לאחר מכן, מוסיפים כ-40 מ"ל רום לבן, 30 מ"ל מיץ ליים ו-2 כפיות סופר חום ולאחר מכן שוב מועכים את הכול. לאחר שקשוק קל מוזגים את המשקה לתוך כוס היי בול, מוסיפים קשית ומקשטים בגבעול נענע. בגרסאות נוספות של המשקה ניתן להכין אותו בעזרת מי סודה או ספרייט במקום מיץ הליים.

בגרסה הקדומה של הקוקטייל, נהוג היה להכין אותו בעזרת משקה שנקרא: אטפיה שהוא למעשה משקה רום קדום שהיה נפוץ בקובה.