קוקטייל קובני אהוב נוסף הוא הדאקירי שהוא למעשה סוג של קוקטייל מתקתק המורכב על בסיס רום, לימון וסירופ סוכר. את הקוקטייל נהוג להכין באמצעות שייקר או בעזרת בלנדר. את שמו הקוקטייל קיבל על שמו של מכרה עפרת ברזל הנמצא בסמוך לעיר סנטיאגו דה קובה ועל פי הערכות שונות הוא הומצא בשנת 1905 על ידי קבוצת מהנדסי מכרות אמריקאים שנהגו לשתות מדי ערב באחד מהברים שפעלו בסביבה. בגרסה המוקדמת שלו, הדאקירי הוגש בכוס גבוהה עמוסה בקרח כתוש, כאשר כל תערובת הקוקטייל עורבבה בכפית ארוכה. במרוצת השנים, החלו לערבב את התערובת בשייקר כאשר הקרח הכתוש הוחלף בשביבי קרח. על פי המתכון של איגוד הברמנים הבינלאומי.

מתכון לקוקטייל דאקירי

45 מ"ל של רום לבן, 15 מ"ל סירופ סוכר ו-25 מ"ל ליים סחוט טרי ואת הכול יש למזוג לשייקר עמוס בקרח כתוש ולשקשק היטב ולאחר מכן למזוג לכוס מרטיני מקוררת.