משקאות קפה גורמה הם השם הכולל לכל משקאות הקפה היוצאים מתוך מכונת ה"אספרסו" הפופולרית. הנה המונחים החשובים ביותר לכם.
אספרסו – מיצוי מהיר ואיכותי של הקפה, מבוסס על שימוש בטמפרטורה ובלחץ קבועים, המאפשרים מיצוי מקסימלי של הטעמים והריחות. באספרסו משתמשים ב-7 גרם קפה ל-30 מ"ל מים, שיחלטו ב-25 שניות.
אספרסו כפול (דופיו) – מנת אספרסו כפולה 14 גרם ו-60 מיליגרם מים.
אספרסו ארוך (לונגו) – מנאת אספרסו 7 גרם ו-60 מיליגרם מים.
מקיאטו – "כתם" באיטלקית. קפה אספרסו קצר או כפול, בתוספת כף חלב מוקצף ש"מכתים" את הקפה.
קפוצ‘ינו – קפוצ‘ינו איכותי הוא זה שמידות מרכיביו נכונות. 1/3 כוס אספרסו מ-7 גרם קפה, 1/3 כוס חלב, 1/3 כוס קצף חלב.
קפוצ‘ינו גדול – 1/3 כוס אספרסו (כפול), 1/3 כוס חלב, 1/3 כוס קצף חלב.
לטה / לאטה – באיטלקית "חלב". יש בו מנת אספרסו אחת (7 גרם) וחלב בשאר הכוס. ההבדל בין קפוצ‘ינו ובין לטה הוא בכמות החלב בכוס, ולא בכמות האספרסו.
לטה מקיאטו – הקפה החלש ביותר מבית הקפה ה"גורמה", ובו חצי מנת אספרסו, חלב עד סוף הכוס, וקצת קצף חלב.
מתעניינים בהכנת קפה איכותי?
האקדמיה לקפה של בר-מסטר נוסדה בדיוק בשבילכם!